Visst drömmer du om att bli bäst i sporten " sten sax påse" ? ;)

Tips & Trix för att bli en mästare:

Byta hand
En klassisk fint som främst gör sig bra i början av en match. Även om den så klart är användbar genom hela matchen. Den går till som så att du slår helt vanligt på ett och två, med din högra hand. På tre tar du dock bort din högre hand och håller istället fram din vänstra hand. Din motspelare får en chock och tappar koncentrationen inför nästa omgång.

Du kan så klart byta plats på höger och vänster hand i exemplet ovan. Du kan även finta genom att slänga fram båda händerna för att ge din motståndare en värre överraskningseffekt.

Stilla hand
Medan din motspelare anstränger sig och räknar till tre så håller du din hand helt stilla. På tre väcklar du lugnt upp ditt tecken. Denna fint får ofta motståndaren okoncentrerad vilket är effektivt.

Annat tecken
Normalt när man markerar första och andra slaget så håller man handen knuten som en sten. Du kan dock pröva att hålla ett annat tecken. Du kan till och med byta mellan första och andra slaget. Om du tex. först håller en sten och sen en sax kanske motståndaren reflexmässigt tror att du kommer ta påse på ditt tredje slag. Då håller du kvar din sax och får ett poäng!

Mjuk till hård
Denna finten får nästan vilken motståndare som helst att skaka, och där med tappa koncentrationen. Vi rekomenderar inte att du använder den på nybörjare, då dessa riskerar att inte våga fortsätta med sporten.

Du börjar med att spela försiktigt några gånger. Markera ut slagen mjukt och försiktigt. Efter ca 3 omgångar så tar du mjukt på första och andra slaget. Men på tredje slaget så slår du en hård sten mot bordet, samtidigt som du trampar med foten i golvet. Din moståndare kommer garanterat tappa koncentrationen!


Rätt sätt att göra tecknen på!

 

 

 

Hoppas att ni tar lärdom av detta nu, 
Få se sen vem som vågar utmana mig i sten sax påse! :)





















Vill du veta mer, gå in på http://www.margretevall.se/ssp/sten.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback